30 dec. 2011

Jag hade en dröm...

Härligt med några lediga dygn - Tid för promenader, städning, jakt och ledigt!!

Det skjuts smällare där ute, så in i hel.... - ska det vara nödvändigt nu? Förstår om unga hjältar vill "panga på" lite under Nyårsafton... men igår, idag... onödigt och det är så MÅNGA DJUR som mår dåligt.

- - -

Nu GÄST Nr 4 - En ny bekantskap som jag träffat några gånger i jobbet. Fräscha ideer och jag är helt säker på att ni kommer att se denna tjej många gånger i framtiden.



-Skriv det med ord…..

Vi närmar oss nu en högtid där många av oss lovar en massa saker men sällan lyckas hålla löftet.
En problematik som faktiskt gör större skada hos oss själva än vi tror. Varje gång vi sviker oss själva på detta sätt skapar vi ett ännu större gap till att verkligen lyckas.
Den egentliga orsaken till att vi inte ger oss den tid vi behöver för att åstadkomma något är inte för att vi just har brist på den (tiden) utan för att vi faktiskt är rädda. Rädda för att misslyckas.
Och rädslan i sin tur är en inbillning som någon eller något i livet givit oss. Hur många känner inte till lag urvalstekniken i gymnastiken när man var barn. De som blev valda sist kanske presterade sämre för att de trodde att de var sämre? Eller hur man gärna mot sina barn säger…app,app,app det där gillar/klarar inte du ändå. Hur man (och oftast omedvetet) sätter gränser för andra människor som blir till en inbillning och därefter en rädsla.
Om Ronja Rövardotters mamma hade stått bredvid henne när hon hoppade över helvetesgapet och sagt;
- Nej! Det där klarar du aldrig, så hade nog filmen slutat där.
Man kan ju inte veta om det går förens man provat och för Ronja gick det ju galant!
För att sannolikheten skall öka för att du skall lyckas med det du vill åstadkomma är hemligheten att skriva ner det. Släng nu inte bara ur dig något löfte vid tolvslaget i år med en halv flaska Gula änkan innanför västen utan sätt dig ner en stund nu i veckan och fundera på vad du verkligen vill att 2012 skall bli för år och vilka mål DU vill uppnå!
Målen måste vara rimliga att uppnå på ett år och kan handla om både att förbättra personliga egenskaper eller att helt enkelt plocka upp en gammal avdankad hobby eller varför inte prova något nytt? Skriver du det med ord börjar din hjärna undermedvetet söka vägen till att lyckas.
Sök inte efter vem du är utan minns vem du var. Som barn hade du en klar bild av vad du ville, men törnar i livet och sidospår gör det lätt att hamna fel och svårt att hitta tillbaka…
Jag hade en dröm redan som en nioårig flicka att bli lärare….
Nu står jag här med en eftergymnasial privat utbildning (Dermaschool Sweden) och får undervisa i det jag älskar allra mest! Hud och kroppsvård samt driva Kalmars största hudvårdssalong (Kalmar Beauty Center)
Ett stort lycka till med era nyårslöften allesammans och gott nytt år!



Sophie Tränk
Salongsansvarig, marknadsföring
sophie@dermaschool.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar