12 sep. 2012

Tekniskt fel...

 
ROM - Jo NI hade helt rätt. Att få förmånen att besöka ROM i september, ca 30 grader om dagarna och underbara kvällar då blåsor på fötter kunde vårdas.
 
Vi (Eva-Lotte och jag) varit där med Mikael o Annelotte - Vi orkar med varandra =) när det blir intensivt vilket det lätt blir i en stad med ca 5 miljoner besökare.
 
Börjar fint... Taxikillen säger att det funkar inte att köra oss till city, svänger förbi en tågstation och vill ha 25 EURO för det - jag sa tufft NOT men gav honom 20 (helt lurad...)
 
Tågbiljetter gick inte att köpa, på skolengelskan får vi besked om att vi ska hoppa av om tre stationer... ingen synade oss - undrar om vi kunde köpt biljetter på tåget? Möter nästa taxikille som säger att han för 35 Euro kan ta oss till rummet... NOT, vi fattar - leta taxiskylt och inte chaufförer som söker dig. Vi glider strax in på PIAZZA CAMPO DE FIORI där vi sak bo - så centralt och så läckert. TACK till de som gav oss möjlighet att få bo i en egen lägenhet. Vilken härlig plats och torget med sin blom- och fruktmarknad dagid blir snabbt restaurangtorg på kvällarna!
 

 
Fontana di Trevi - så attans vackert!

 
Pantheon - Magiskt och med ett vackert torg och en mycket vacker fontän!
 

 
Tallarna återkom hela tiden - klippta ungeför som en Bonsai - snyggt och inramande i staden
 

 
Hur in i he.... gick det til att för mer än 1000 år sedan få upp statyer av detta slag.
(förstår att slavar slet oehört)
 
 

 
Colosseum - Så imponerande - kan ni googla på och antagligen få upp 4 miljoner sidor.
 

 
VINBARER - Så läckert och hoppas vi snart får se i Kalmar med föreläsningar och provsmakningar.

 
Spanska Trappan
 

 
OJ - vackert och historisk över allt (Peterskyrkan vid Vatikanen)
 
TACK för lärdomen och tack till ett vackert folk (både killar och tjejer). Sällan sett så snygga skor, kostymer, skjortor... JO, lite hängde med hem!
 
Trafiken - åh åh - inget för skandinavier!
 
Känns som restaurangerna kunde prestera lite till.... gott men inte riktigt så bra.
 
- - -
 
Sen HEM då med RYANAIR och en fräsch Boeing 737 (tror det heter så).
TEKNISKT fel får vi veta... kommer mekaniker, de öppnar huven, mekar, startar om motorn och säger att NU ska vi flyga efert ca 1 tim o 50 min - Man är inte alltid så tuff (lite taskiga erfarenheter)!
 
En dam önskar vatten vid mek-arbetet, får en flaska vatten, tar någon form av tablett. Sen på 8.000 m höjd serveras dryck - flygvärdinnan önskar då betalt för hennes vatten - stämningen blev KASS. Bossen kommer, säger att det finns order om att ta betalt men ser att många tittar på honom... släpper frågan (var nog bra).
 
Så enkelt det kan vara - strular det och med saker som kunder inte kan påverka. BJUSSA LITE på lite omtanke så glöms det fort. Hoppas RYANAIR tänker så också i framtiden. Lite bollkänsla är allt som krävs! Annars överraskar Ryainair lite positivt eller är det vi som lärt oss konceptet!
 
 
- - -
 
Tillbaka i sta´n - Känns bra!
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar