4 juni 2011

TORSK


Får man vara med de stora kockarna nu ??
Torsk, det som var en NITLOTT som mat när jag växte upp. Nu klassas Torsk som bästa och används ofta på restaurangerna.

Googlade, hittade ett 20 tal recept - Någon kommer att åtala mig för stöld... men ödmjuk som jag är är det INTE syftet - Att härma någon alltså... Tog lite från några olika recept och så här blev det.

Ta ca 200 gr torsk (per portion), funkar med fryst - Lägg 4-6 nypotatis (kokta) skivade i botten av en folie. Sen torsk, och mycket av purjolök, dill, persilja, gräslök, skivade tomater och så toppa med tre citronskivor. Packa in paketet noga och innan det försluts - en rejäl KLICK med smör. ca 200 gr och 20 minuter i ugn - sen har ni en superb middag - Ett glas väl kylt vitt vin, ja visst blir det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar