6 sep. 2013

Idag blev det blandat!!

 
Kort semester (en hel onsdag) och snabb resa till Stockholm.
Givande, trevligt sällskap, god mat och JO en 3:e plats får duga!
 
Skyltarna talade om besöket från USA / ja vi såg delar av det och visst är det lite stort att ett besök blir av i lilla Sverige! Tror det skickar bra signaler!
 
- - -
 
Lika bra att skriva det själv - På måndag kväll kryper jag in i Ryanairs maskin mot Girona på en fyra dagars semester. Jag har rest med dem förr, kommer troligtvis att göra det igen.
Hoppas vi får ha lågprisflyg kvar i Kalmar - Möjligheten till korta semestersvängar blir bara trendiagare och trendigare. Barcelona hör jag så mycket gott om!
 
 
- - -
 
Fototävling - Hela sommaren har Destination Kalmar haft fototävling. 1700 bidrag har kommit in. Härliga bilder tycker jag
 
- - -
 
Fuck Cancer !!
 
Återigen personer i närhet med cancer. Jag blir alltid lika frustrerad och man vet aldrig riktigt vad man ska säga...  Forskningen har gjort underverk och jag tror det är på det sättet vi kan hjälpa till och få bukt på denna hemska sjukdom.
 
 
 
- - -
 
 
Detta pressmedelandet har gått ut idag - KÄNNS RIKTIGT BRA!!!

Till Kommunstyrelsen, Mark & Planeringsenheten

Ansökan om markreservation, min 50 000 – 75 000m2

KIFAB har på några få år omvandlat industrilokaler till lager och logistiklokaler för den växande ehandels-sektorn. På två år  har segmentet växt från några hundra kvadratmeter lokaler till över 7000m2. Våra diskussioner med olika aktörer, främst ehandels- och logistikföretag men även de insikter som blir allt tydliga av det arbete som bland annat Kalmar Science Park AB lägger ner på att stödja och stimulera branschens utveckling pekar på en fortsatt kraftig expansion.

Våra kunder ser klara fördelar med Kalmar som verksamhetsort inte minst kopplingen till Linnéuniversitetet utan också det faktum att i Kalmar möts E22, R25, hamn, tåg och inte minst flyg dvs alla de intressanta och för framtiden viktiga transportslagen har här utmärkta möjligheter till samverkan.
 
Med detta som grund planerar KIFAB för att ytterligare skapa förutsättningar för utveckling av denna potential genom att etablera ett logistikcenter i nära anslutning till de olika transportslagen. Vår bedömning är att den planlagda marken vid flygplatsen (Flygstaden) är en utmärkt lokalisering och önskar därför reservera minst 50 000 kvadratmeter planlagd mark.

 Michael Gelebo VD, KIFAB i Kalmar AB
 
- - -

 
 
 
Sensommarvärme följer oss några dygn! Visst är det härligt!
Ha det bra!
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar