26 maj 2012

Akademisk högtid!


Akademisk högtid - Vi tågar in på Kalmar Slott, alla är uppklädda och vi ser frackar, kostymer och mycket vackra klänningar. Vi ser hattar, kransar och ringar - allt symboliserar kompetens och kunskap. Blev en bra kväll, lite dryg... och de som medverkade hela dagen tyckte maten kom väl sent. Men en exellent middag  eller vad sägs om Ballotine och terrin av öländsk tupp med sparris och ramslök. Riktigt gott!

Härliga spex från Lundaspexarna - Riktigt bra!

En trevlig kväll och jag funderar... vid bordet pratade vi om att Akademin och Näringslivet måste närma sig varandra mer. När dessa två  hittar varandra lättare, skapas det förståelse för forskning och utveckling. Jag tror det är ett oslagbart recept och hoppas vi i vår region tillsammans med Linnéuniversitet hittar mer samverkan. Nyfikenhet för varandras kompetenser... drygt 30 000 studenter som ska ut i arbetslivet. Hur får vi dom att stanna i vår arbetsregion, jo genom ett tidigt samarbete mellan våra företag och studenterna. Se till att de trivs här och vill stanna kvar.
Vi var också helt överrens om att Fam Kamprads donation är ett av det största som hänt på mycket länge. Vilka möjligheter vi har här och nu!

En trevlig högtid och Johan Signert glänste som konferencier!

TACK!

- - -

Gillar skarpt att både Svante och Ronny tydligt ger Nanne sitt fulla stöd!

- - -

Idag får det bli en golfrunda...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar