10 juni 2012

Malmö


Igår lördag... kortärmat och golftävling på Kalmar GK - vi kom på 8:e plats efter 16 briljanta hål... men det är som bekant 18 hål i golf som gäller. Men vilken härligt dag det blev!
Sommarkänsla på allvar!




Torsdag fredag, studiebesök i Malmö - Enligt mitt tycke en stad som gått från tråkig till riktigt häftig - Det är puls, Lilla Torg kokar, internationell känsla... ja, en härlig känsla i Malmö.

Jag gör studiebesök kontinuerligt, känns viktigt att se andra citykärnor och externhandel. Malmö (vid nya arenan) ska öppna nytt shoppingcenter http://www.emporia.se/Kjopesentre-SE/EMPORIA/
Emporia med handel på 93.000 kvm och över 200 butiker. Hur många kunder måste de ha för att tjäna pengar... jag gissar vilt men säger mellan 8-12 miljoner besökare per år. Vart ska dessa komma ifrån.. jo alldeles självklart närområdet vilket innebär Malmö, Skåne och Köpenhamsområdet. Kunder som normalt sett är i city och shoppar.

Jag är inte motståndare till externhandel på något vis men vi måste se till att stadskärnan fortsätter att vara attraktiv med generösa öppettider. Andra saker än bara p-platser måste sättas på agendan över utveckling. Hur kan cityhandeln enas runt dessa frågor... En utmaning!

Även i Malmö fanns det en del lediga lokaler - så fort man lämnade "hetaste läget" såg man flera tomma lägen... hur ska man ändra det!? Viktig fråga för city, fastighetsägarna och staden. 




Närbutik som plocka supp mellan 6-7 på morgonen... öppen så länge kunden vill. Ser heläckert ut just denna låg i ett bostadsområde när city.. ska jag jämföra läget skriver jag Bremerlyckan.
Internationell touch!



Turning Torso - Syns som staden landmärke - Det som var nytt nu var att mycket bostäder var byggt i området. Flerbostadshus med balkonger vänd mot Öresund. Attraktivt och snyggt!



Vatten i city, enkelt sätt att låta barn få lite glädje med vatten. Tror på inslag av denna art!

ETT BRA MÖTE och återigen kommer jag hem med lite goda wibbar. Träffar i Regensburg företrädare för handeln när vi tittar på Triathlon - Läge för bra samtal kring vårt city! Kanske hittar vi lite gemensamma nyheter i regensburg också!

Det blir fler resor till Malmö - Helt säker

- - -

Tuff vecka med U21andskamp och på torsdag mot Tyskland - återkommer med bilde roch tankar.
Må så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar