1 mars 2014

Canadagås

Säkra vårtecken...
Ruggigt tråkigt att konstaterar att ett av dem var att idag möta en stor flock Canadagäss...
Att Goa Gubbar / vår golftour hade upptaktssträff i veckan - så härligt!


Ålder
Under veckan har jag träffat två gentlemän i 70-årsåldern. Båda väl kända och haft många intensiva år i sina jobb. Båda säger ungefär samma sak... lite "tråkigt" att vara 70. Det händer för lite, hjärnan får inte motion, motiveringen sjunker...  Funderat en hel del runt det där. Vi alla ska bli äldre, du kan inte träna på det... utan åren kryper på. Det känns som väldigt viktigt att livet efter jobbet bör bli med aktiviteter. De kan variera stort... fågelskådning, resor... sen är kanske det viktigaste att man är aktiv i vänskapen. Sitt hemma och undra varför ingen ringer, ja då blir det nog ensamt.

Jag som 50+ känner fortfarande till största delen att åldern hittills ger positiva saker. Känner att rutinen verkligen ger kloka vardagsbeslut. Undrar när det ändrar sig och man böra känna sig gammal - Hoppas det dröjer. Jo... får väl erkänna att en och annan krämpa dyker upp... ont som fan i ryggen efter mina powerwalks... det är inte bra!!

Alkoholskatt
Lyssnade på news - några av branschens importörer (ca 25% av utbudet) kommer att sänka priset så att produkten har samma pris som innan prishöjningen 1 jan. Enligt nyheterna är det väldigt avgörande att en vinflaska kostar t ex 79:- istället för 81:-. En öl 16.90 istället för 17:25. 
Jag blev förvånad...

Go helg till Er
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar