6 apr. 2011

Blommor


Wismar är en härlig stad jag varmt kan rekomendera. Ett city med mycket vackra hus och en handel som kan göra alla shoppare glada!! Visst blir man sugen på blommor...



Kustläge precis som vi och en STARK hamn med järnväg, kranar och en investeringsplan de närmaste 10 åren på ca 500 milj kronor. De satsar för full på sjöfrakten.

Här i hamnen hade man som på torget en direktförsäljning från båtar med färsk fisk, grönsaker mm - Riktigt inbjudande och en bra idé att ta med till Kalmar.


Häftigt, detta är ett vattenrör från Wismar i trä. Togs upp någon gång under senare hälften av 1800 talet. Man tror att trä kunde verka som vattenledning upp till 300 år.



Företagsbesök. Vi har besökt mängder av företag och fått mycket fina beskrivningar. Ölbryggerier var en stor näringsgren förr i tiden. Hann dö ut helt men nu börjar det så sakta komma tillbaka. Här är vi på ölbryggeri. Dom gjorde tre olika sorter och hade egen pub/restaurang där ca 80 5 såldes. resten buteljerades och såldes. Jag tog med ett smakprov hem - gissa vem som ska få smaka på det ölet!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar